Hopp til hovedinnholdet

Øyvind V. Melbye blir ny adm.dir. i Nordvest Fiber

- Vi er veldig glad for å få en så faglig dyktig, lokal og hyggelig person til å ta over stafettpinnen, sier styreleder Odd-Eirik Grøttheim i Nordvest Fiber.

22. juni 2022
Øyvind Volstad Melbye_Nordvest Fiber

Øyvind V. Melbye blir ny adm.dir. i Nordvest Fiber

– Vi er veldig glad for å få en så faglig dyktig, lokal og hyggelig person til å ta over stafettpinnen, sier styreleder Odd-Eirik Grøttheim i Nordvest Fiber.

Øyvind Volstad Melbye er 42 år og oppvokst i Ålesund. Han har fungert som økonomisjef i selskapet siden oppstarten, og blir nå en del av selskapet etter å ha vært innleid fra konsulentselskapet PwC.

Nå blir jobben å bygge videre på det gode grunnlaget som er lagt hos fiber- og Altibox-leverandøren som har base i Ålesund.

Tung erfaring fra ulike sektorer

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidsoppgavene som administrerende direktør. Jeg har god kjennskap til selskapet som økonomisjef de 4 foregående årene, og det blir spennende å nå skulle ta på seg en ny rolle i selskapet, sier Øyvind.

Øyvind har masterutdannelse som siviløkonom fra NHH i Bergen og er statsautorisert revisor fra BI Oslo.

Han har 15 års erfaring fra revisjons- og rådgivningsselskapene EY og PwC, hvor han de siste årene har vært sterkt delaktig i oppbyggingen av PwC’s rådgivningsenhet i Ålesund. Han har tung erfaring innen økonomi, strategi, ledelse og prosjektstyring – både innen telekom, industri, finans og teknologi.

Tidligere direktør til Lyse-konsernet

Nordvest Fiber AS ble etablert i 2019 etter at StayOn AS skiftet navn. Selskapet har vært en viktig aktør som leverandør av bredbåndstjenester i Møre og Romsdal siden 90-tallet, hvor virksomheten startet i Mimer AS.

De siste årene har selskapet bygget fiberinfrastruktur i Ålesundregionen, og leverer nå fiber- og TV-tjenester fra Altibox til private og bedrifter. Nordvest Fiber er eid av NTE og Lyse med lik eierandel.

– Tidligere direktør Jan Troøyen har gjort en solid jobb med å etablere selskapet som en troverdig aktør med et raskt voksende kundevolum. Han vil fremover arbeide med strategiske infrastrukturprosjekter i Lyse-konsernet, sier Grøttheim i Nordvest Fiber.

Øyvind Melbye begynner i stillingen som administrerende direktør første oktober.