Hopp til hovedinnholdet

Nordvest Fiber skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Altibox-partnere oppretter felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett

13. oktober 2022
1200-628-øyvind-nordvest-fiber

Nordvest Fiber skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

Altibox-partnere oppretter felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett

Det Ålesunds-baserte fiberselskapet Nordvest Fiber vil få en sentral rolle i utbyggingen, sammen med øvrige infrastrukturutbyggere i Altibox-partnerskapet. 

– Som medeier i Tårnselskapet styrker vi vårt bidrag til at alle i Norge får tilgang til høyhastighetsnett, sier administrerende direktør i Nordvest Fiber, Øyvind Melbye.

Nordvest Fiber har dekningsområde i størsteparten av Møre og Romsdal, og leverer per i dag fiber og TV-tjenester fra Altibox til Ålesund, Sula og Giske kommune. 

 

Skal bygge 3900 nye basestasjoner

Det nyopprettede Tårnselskapet AS eies av til sammen 23 regionale og lokale selskaper som alle har bred erfaring med utbygging av digital infrastruktur. Tårnselskapet vil gi de ulike Altibox-partnerne deleierskap til de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge, i forbindelse med utbyggingen av Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett. 

Totalt skal det bygges ut 3900 nye basestasjoner rundt om i hele Norge. I tillegg skal over 3200 eksisterende basestasjoner oppgraderes. 

 

Bygger fremtidens mobilnett

Med 5G-nettet vil Altibox-partnere kunne tilby høyhastighetsbredbånd i områder der fiber ikke er tilgjengelig, eller skape konkurranse i områder der forbrukerne kun har tilbud fra én operatør i dag.

– Vi er henrykte for at Altibox-partnerne ønsker å bidra i denne storstilte utbyggingen av samfunnskritisk digital infrastruktur. Det er nettopp samarbeidet mellom partnerne som gjør at vi raskest mulig kan tilby Norges raskeste 5G-mobilnett og høyhastighetsbredbånd til alle, sier styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten.

- Fremtidens mobilnett er avhengig av sikker infrastruktur og fiber mellom basestasjonene. Vi er glad for å kunne bidra med vår ekspertise i dette prosjektet, sier Melbye.

 

Fakta:

Følgende selskaper er med i Tårnselskapet AS:

Afiber AS
Altifiber AS
Bergen Fiber AS
Bruse AS
Eidsiva Bredbånd AS
Finnås Kraftlag AS
Fitjar Kraftlag SA
Haugaland Kraft Fiber AS

Istad Fiber AS
Klepp Energi AS
Kragerø Bredbånd AS
Lofotkraft Bredbånd AS
Lyse Fiber AS
Midt-Telemark Breiband AS
Nordkraft Fiber AS
Nordvest Fiber AS

Notodden Energi AS
NTE Telekom AS
Sandefjord Bredbånd AS
Signal Bredbånd AS
Telefiber AS
Vesterålskraft Bredbånd AS
Viken Fiber AS

De 23 fiberpartnerne har hver en eierandel på 2,45%. Lyse Fiberinvest eier resten av selskapet (43,7%).