Hopp til hovedinnholdet

2 enkle tips til raskere nett hjemme

Irriterer du deg over tregt internett? Her får du to enkle råd som ikke bare gir deg raskere nett hjemme, men også er enkle å ta i bruk!

10. november 2021
1600X520-to-enkle-tips-raskere-internett-hjemme-nordvestfiber

2 enkle tips til raskere nett hjemme

Irriterer du deg over tregt internett? Her får du to enkle råd som ikke bare gir deg raskere nett hjemme, men også er enkle å ta i bruk!

Lite er mer irriterende enn å synke godt ned i sofaen for å se en episode av favorittserien, for så å bli sittende å stirre på en sirkel som snurrer rundt og rundt. Eller å skulle åpne e-posten eller Snapchat for å bli sittende å vente på at innholdet skal laste.  

Vår tålmodighet med laste-ikonet er ikke spesielt god. Vi er vant med at ting skal skje fort, og å se denne sirkel som lysner og falmer etter tur fører til en nærmest umiddelbar irritasjon hos mange. 

Om du kjenner deg igjen i avsnittet over, så fortsett å les. Vi har noen tips for raskere nett du ikke vil gå glipp av!

 

Trådløst nett med dårlig dekning?

La oss være brutalt ærlige først som sist: Du vil aldri få 100 % levering på hastighet via trådløst nett.

Signalet er avhengig av så fri sikt som mulig til ruteren for å kunne levere raskt internett, og et hus er ofte fullt av hindringer. Alt fra dører, skap, etasjeskiller, vann og glass kan forstyrre signalet og gjøre det trådløse nettet tregere. Har du for eksempel et hus med vannbåren varme eller flere etasjer, kan dette være årsaken til at du ikke opplever den hastigheten på nettet som du ønsker.

Så, hva kan du gjøre selv for å få et sterkere og mer stabilt nett hjemme?

1. Få raskere nett med nettverkskabel

Mange av oss sverger til trådløs internett hjemme, og til en del enheter, som smarttelefoner og nettbrett, er trådløs wifi den eneste muligheten vi har for å komme oss på nett. Men for en del andre enheter bør du heller bruke nettverkskabel for å sikre stabilt signal og høy fart. 

Både TV-er, PC-er og spillkonsoller er typiske eksempler på enheter som ofte  beslaglegger store deler av bredbåndshastigheten, blant annet på grunn av nedlasting av mye data og strømming. Ved å bruke en nettverkskabel til denne aktiviteten unngår du at wifi-kapasiteten svekkes.

Men husk: Det er ikke sikkert at nettverkskabelen du finner i skuffen fra tiår tilbake er helt optimal for dagens bruk! Har du en bredbåndshastighet på mer enn 100/100 vil ikke en gammel Cat5-kabel gi deg maks hastighet. Da anbefaler vi å bytte den til en Cat5e- eller Cat6-kabel, noe du finner i de aller fleste elektrobutikker.

 

2. Forsterk det trådløse nettet hjemme

Trådløs internett er blitt et must for de fleste. Heldigvis finnes det nye produkter som kan forsterke det trådløse signalet i hjemmet ditt. 

Google Nest består av en eller flere wifi-enheter som plasseres på strategiske steder i boligen din. Sammen med bredbåndet sørger enhetene for stabilt og godt nett der det trengs ved å distribuere det trådløse signalet over større deler av huset. 

Hvor mange enheter du vil trenge, avhenger av størrelsen og utformingen av boligen. Et større hus må gjerne ha 2 eller flere enheter, mens det i en leilighet ofte holder med én enhet. 

Her kan du lese mer om Google Nest og hvorfor disse enhetene gir et mer stabilt hjemmenett, sammenlignet med vanlig extender.