Hopp til hovedinnholdet

Altibox har kommet til Aspøy: Første hjem koblet opp

Dag Henning Helgesen på Aspøy i Ålesund har ventet i flere år. Nå har han endelig fiber i hus og TV fra Altibox hjemme i egen stue.

29. august 2022
Fiber Aspøy

Altibox har kommet til Aspøy: Første hjem koblet opp

Dag Henning Helgesen på Aspøy i Ålesund har ventet i flere år. Nå har han endelig fiber i hus og TV fra Altibox hjemme i egen stue.

- Vi har venta lenge på fiberutbygging her på Aspøy, så dette er veldig gledelig, sier Dag Henning Helgesen.

Nordvest Fiber, som leverer fiber og TV-tjenester fra Altibox, har i løpet av sommeren lagt ned fiber for alle hus med adresse i Steinvågvegen og Kirkegata på Aspøy i Ålesund. Rundt 1500 husstander skal nå konverteres fra ADSL/VDSL til fiber, da de gamle systemene skal bort på grunn av avviklingen av kobbernettet.

- Vil merke stor forskjell med fiber

- Både privatpersoner og bedrifter på Aspøy får nå tilgang til et fremtidsrettet fibernett som vil gi dem bedre digitale opplevelser i hverdagen, sier Bjarne Ukkelberg, leder for plan og utbygging i Nordvest Fiber. 

Fra før av har større bedrifter, samt noen boligblokker, hatt tilgang til fibernett. Ellers har de fleste måttet klare seg med ADSL og VDSL. 

- Mange her på Aspøy har ikke hatt tilstrekkelig kapasitet til å kunne gjennomføre for eksempel videomøter, så det kommer til å bli en stor forskjell for dem som velger å gå over til fibernettet, sier Bjarne, noe Dag Henning er enig i. 

- Overgangen fra ADSL/VDSL til fiber vil bety enormt mye for oss. Vi vil få høyere hastighet, bedre tv- og lydbilder, og internetthastigheten vil også bli mye, mye bedre, sier Dag Henning, som har valgt å ha både fiber og TV-løsninger fra Altibox-partner Nordvest Fiber.

Fiber Aspøy-2

Her kobles fibernettet fra Nordvest Fiber opp hos Dag Henning Helgesen, som første husstand på Aspøy.

- 100 ganger raskere internett

Fiberhastigheten som leveres per i dag til innbyggerne på Aspøy er opptil 1 Gb. Bedrifter som ønsker høyere hastigheter kan allerede i dag velge dette. 

- Mange husstander på Aspøy som går over til fiber vil faktisk få 100 ganger raskere internett. I tillegg vil de også legge til rette for at de er med på utviklingen som vil skje fremover, forklarer Bjarne. 

En fiberkabel kan i teorien levere uendelig med kapasitet. Det er per i dag hjemmesentralen som setter begrensninger. 

- Fibernettet som kobles opp er lagt til rette for å kunne oppgraderes og levere flere Gb i fremtiden. Med fiber i hus er det enkelt å bytte ut komponenter etter hvert som teknologien utvikles og det kommer nye produkter på markedet, forklarer Bjarne. 

Dag Henning Helgesen, Bendik Wærdahl og Bjarne Ukkelberg diskuterer hvordan de kan få best mulig trådløs wifi innen husets fire vegger.

Les også: Slik får du best trådløs wifi hjemme

- Skal bygge ut mer fibernett på Aspøy

Nordvest Fiber har blitt godt mottatt av beboere på Aspøy, og har som mål å få koblet opp alle som hittil har bestilt innen jul. 

- Det er jo en glede å tilby tjenester som er så ønsket. Skikkelig internett- og TV-tjenester har vært en mangelvare her på Aspøy, sier Bjarne. 

Nordvest Fiber leverer tjenester fra Altibox som har blitt kåret som best i test 12 år på rad. Og jobben med å levere gode internett- og TV-tjenester på Aspøy er langt fra over. 

- Neste fase vil bli å få lagt ned fiber i alle sidegatene til Steinvågvegen og Kirkegata, slik at vi kan få frem fiber til alle bygg i bydelen, sier Bjarne. 

 

Ønsker du fiber og TV-tjenester fra Altibox, men ikke bestilt enda? Ring oss på 71 70 57 70