Hopp til hovedinnholdet

Jollegruppa i Ålesunds Seilforening februar-vinner

Ålesunds Seilforening "hjertesak-vinner" i februar: - Takk for støtten, det kommer godt med!

3. mars 2024
Takknemlige "hjertesak-vinnere" i jollegruppa til Ålesunds Seilforening. Foto: Privat

Jollegruppa i Ålesunds Seilforening februar-vinner: - Takk for støtten, det kommer godt med!

Blant de nominerte hjertesakene i februar var det jollegruppa i Ålesunds Seilforening som ble den lykkelige vinneren av 5000 kroner.

Les også: Har du bursdag? Gjør den ekstra spesiell og støtt en hjertesak i ditt nærmiljø

Det var Helge Dalen som hadde bursdag i februar, og som nominerte jollegruppa i Ålesunds Seilforening som sin hjertesak, og for jobben de gjør for barn og unge. Han begrunner nominasjonen slik:

- Jollegruppa jobber for å skape et trygt og godt miljø for barn og unge, samtidig som de lærer om sjøvett og respekt for sjøen. En del unge fungerer ikke godt i lagspill og søker en arena der de er del av et fellesskap, men samtidig er individualister i utførelse av sin idrett. Ålesunds Seilforening klarer å gi unge nettopp dette.

Ålesunds Seilforening har kjøpt inn ca 30 joller som kan lånes ut til unge som ønsker å prøve seiling. Dette er gjort for å senke terskelen økonomisk for å prøve denne idretten, og gjør det mulig for folk i alle samfunnslag å delta.

 

Takknemlige vinnere

I Ålesunds Seilforening var gleden stor over både nominasjonen og vinnerbeløpet.

- Tusen takk for nominasjonen og for at jollegruppa vår ble vinner! Det kommer fint med i vårt arbeid, sier styreleder Inge Bøen.

Lederen av jollegruppa, Gina Gonsholt, henger seg på:

- Hjertelig takk for støtten vi har fått til jollegruppa. Dette ble vi superglade for! uttaler hun.

Mestring og selvtillit i optimistjolle

I jollegruppa seiler barna optimistjolle, som er en liten seiljolle med ett seil, og er den vanligste rekrutterinsgklassen til seiling.

- Gjennom å være skipper på sin egen skute, lærer barna masse om sikkerhet til sjøs, hvordan mestre ulike vindforhold, seilteknikk, balanse og strategisk tenkning, under trygge rammer hos erfarne seiltrenere. Dette gir både mestringsfølelse og selvtillit, og legger grunnlaget for en hobby barna kan ha med seg livet ut, sier Gina.

Etterhvert som barna vokser ut av optimistjolla, går de over til å seile båttypen laser, som har større seil og går mye raskere.

Miljøskapende aktiviteter

- Hos oss seiler gutter og jenter i ulike aldre sammen, og vi legger stor vekt på miljøskapende aktiviteter i gruppa. Vi har også en trivelig foreldregruppe der alle er velkommen. Vi ønsker at seilsporten skal være tilgjengelig for alle barn, derfor har Ålesund Seilforening 30 joller til utleie. Pengene vi var så heldige å få fra Nordvest Fiber skal vi bruke på nybegynnerseil, som er litt mindre enn de tradisjonelle optimistseilene. Dette vil gi nybegynnerne en litt mykere start på vannet, forklarer Gina.

I tillegg til premien på 5000 kroner vil alle nominerte være med i trekningen om 25 000 kroner hver sjette måned.


NB!
Ålesunds Seilforening ønsker alle nye barn som vil teste seiling hjertelig velkommen, og har oppstartssamling for nye seilere 29. april. Påmelding kan gjøres på e-post til Gina Gonsholt (gina.gonsholt@gmail.com)

Optimistjoller i sving på Borgundfjorden. Foto: Ålesunds Seilforening

Optimistjoller i sving på Borgundfjorden. Foto: Ålesunds Seilforening

Les mer om Ålesunds Seilforening på aasf.no, eller på Facebook.