Hopp til hovedinnholdet

Aalesund Røde Kors Hjelpekorps vinner i mars: - Så takknemlige for premien!

Stor jubel da hjelpekorpset i Røde Kors Ålesund ble månedens hjertesak-vinner i mars.

31. mai 2024
Aalesund Røde Kors Hjelpekorps hjertesak-vinner i mars. Foto: Røde Kors Ålesund

Aalesund Røde Kors Hjelpekorps vinner i mars: - Så takknemlige for premien!

Stor jubel da hjelpekorpset i Røde Kors Ålesund ble månedens hjertesak-vinner i mars.

Aalesund Røde Kors Hjelpekorps er et allsidig hjelpekorps med mange satsingsområder. De viktigste er beredskap, både på land og på vann, sanitetsvakter og kursvirksomhet. De er alltid i beredskap, uansett hva som måtte inntreffe. Det kan være søk etter savnede personer, henting av syke eller skadde personer utenfor veinett, katastrofer og andre henvendelser der de blir bedt om å hjelpe.

 

Hjertesak-vinner i mars

Det er ingen tvil om at den frivillige organisasjonen har et særdeles viktig og til tider utfordrende samfunnsoppdrag, og det er nettopp grunnen til at de ble nominert som månedens hjertesak-vinner for mars av Trine Klemetsen.

- Jeg ønsket å nominere Aalesund Røde Kors Hjelpekorps som takk for innsatsen med flere lete- og søkeaksjoner, og for at de alltid er der for andre når det trengs. De gjør en fremragende jobb, og så hyggelig at de ble månedens vinner, da, jubler Trine.


Les også:
Har du bursdag? Gjør den ekstra spesiell og støtt en hjertesak i ditt nærmiljø


Leder i Røde Kors Ålesund, Camilla Akslen tok imot den gode nyheten om hjertesak-vinner i mars med stor glede, sammen med kollegaer.

- Vi er så takknemlige for premien vi har fått, og takker Trine så mye for nominasjonen. Dette vil komme godt med til vedlikehold av utstyr som vi benytter i vår beredskap. Og blir det noe til overs ønsker vi at dette skal komme fellesskapet til gode. Vi holder på med et prosjekt der vi ønsker å skape et sosialt rom for våre mannskaper, dette i en uberørt bakgård som vi har. Vi har allerede fått oss sittebenker, og ønsker videre å få laget et lunt område med mulighet for grilling, og også et hvilested under pågående leteaksjoner i området, forteller en storfornøyd Camilla.

 

Sanitetsvakter og førstehjelp

Foruten ulike oppdrag som måtte oppstå, har Hjelpekorpset mange sanitetsvakter. Da blir de bedt om å hjelpe på alle typer arrangementer. Hovedkunden er Aaleusunds Fotballklubb, og da stiller de på hver kamp til AaFK og AaFK Fortuna.

De holder også førstehjelpskurs til lag, foreninger og arbeidsplasser utenfor Røde Kors-systemet. 

- For å få til dette er det viktig at vi har et godt faglig kvalifisert hjelpekorps. Det er krav til grunnopplæring for å bli et aktivt medlem, og under opplæringsperioden er du Aspirant. Aspiranter blir ikke kalt ut på aksjoner, men kan være med på sanitetsvakter under opplæring, sier Camilla.

 

Medlem og frivillig i Røde Kors

Røde Kors består av tusenvis av frivillige som gjør en stor og meningsfull innsats for lokalsamfunn landet rundt. Ønsker du å bli medlem i Røde Kors Ålesund kan du melde deg inn via nettsiden ved å trykke på knappen “Bli frivillig”.

- Du vil da bli kontaktet i løpet av få dager. Alternativt kan du møte opp på vårt Røde Kors Hus onsdager Kl 18:00. Da avholder hjelpekorpset temakvelder og øvelser, og en har mulighet til å hilse på oss alle sammen, forklarer Camilla.

 

Les mer om Røde Kors Ålesund på deres  nettside og på Facebook-siden.

 

Se tidligere vinnere: 

Februar: Jollegruppa i Ålesunds Seilforening